Passa al contingut principal

Rondinaires cotidians.



Per trobar el camí de la inspiració he d’aïllar-me, alienar-me del resta del món, però, no obstant ho tinc bastant fàcil.

Avui no tenia la intenció d’escriure, tenia ganes de fer les coses que vull fer i que moltes vegades no faig per mandra, per por, per falta de motivació.

Paraules clau, paraules al vent.

L’home arriba com cada dimarts al bar de kebaps que hi ha a la cantonada del carrer Borrell amb Rosselló.
Allà em menjo un Doner de kebap de carn sense picant cada dimarts entre les dues i mitja i les tres i mitja de la tarda.
Els kebaps els serveixen dos nois d’origen asiàtic, dos jovenets, que són parella.
L’un sembla més xinés que l’altre, és més blanc de pell, més prim i més alt, i sap castellà i català. L’altre només sap una mica d’anglès.
A aquest últim li demano sempre i ell sempre m’envia a la barra a l’altre per que no entén res.

Riu amb mi fins que et fallin les forces abans que s’acabi la nit.

L’home típic, te uns cinquanta anys, va mal vestit i mal afaitat, despentinat. Es detecta que deu se transportista i autònom.
Entra i deixa anar un somriure irònicament directe al xinès alt.
Cada dimarts a les tres entra al bar i cada dia els hi diu si són de la Xina o de Shangay, amb el seu peculiar to despectiu i poc graciós.
Els nois fan veure que riuen, forcen una amabilitat que no els hi cal, però que entenc que fan gairebé cada dia.
L’home els hi diu que si son de Shangay, perquè el nom d’aquesta ciutat acaba amb la paraula “gay” (homsexual).
Els hi diu que a Shangay només hi ha pirates i segueix rient ben be com un porc.
Porta el adient escuradents enganxat al llavi inferior.
Se li veu una mica el cul.
Llavors el xinès que sap parlar en castellà li diu que ell és català.
El rondinaire comú se n’enfot, i li respon: si tu ets català, la meva germana és coreana!
Llibertat d’expressió: que la gent li pugui dir a la resta de la gent què és i que no pot ser o deixar de ser.
Rondinaires quotidians.
Absurd. Insuportable.

Els nois hem fan el kebap el millor que poden, es nota, ja que cada dia que em tornen a veure, i em tornen a reconèixer, somriuen, i crec, entenc, que sense cap reforçament falç.
Podrien ser els protagonistes de qualsevol film gay.
Donaria molt de si la idea.

L’altre dimarts era de camí i no vaig venir, però l’anterior hi havia un home que em va donar un xiclet de menta, ja que a els del bar no els hi quedaven paquets de xiclets.

Llibertat d’expressió.
Tothom pot dir el que vulgui sense tenir en compte que pot ferir els sentiments dels demés, que pot entornar el pensament dels altres, o potser aquesta és la seva voluntat.
La resposta és clara, aquell que bull és perquè vol bullir.
Si vols bullir vull tu, no facis bullir als altres, digues les coses clares, i regiris.
Comunicació, diví tresor.

No cal tornar enrere per poder començar de nou* 


Van sortir les mateixes cartes en dos tirades diferents, inclús en la mateixa possició.


El mag. La creació.
El camí de l'hermitany, el meu. El camí d'aquell que busca la llum en solitari.
El mentor.
La llança on es recolça en cada petjada, en el nou camí.
Els ulls als que es reflexa.
Parles, escoltes i segueixes caminant.
Escrius molt o poc, dius alguna cosa o res.
La qüestió és practicar, trobar-te, enlluernar-te.
Per poder entendre't.





Per trobar l'equilibri i la pau, encara que ja saps on son, t'agrada donar-li voltes per enredar-te i fer-ho tot plegat, més emocionant.
La rutina trenca l'encant.


*Segueixo imaginant un món sense banderes, ni limits, ni fronteres, de persones, en pau i en llibertat...per anar i tornar on vulguin quan vulguin....
Consciencia universal.



Totes les nostres pors evocades i cridades al vent, son sempre ben endins de nosaltres mateixos/as.
Ordre, concert, equilibri.
Paraules mal dites, paraules maldites.
Paraules despullades.
Tot allò que afecta.
Buits legals. Tortures internes.
Totes les coses del món ténen la seva ombra pròpia.
La plaça de la revolució.
Bagatge, tendencies, filtres, idees, tot incideix.

Al vent...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La forma de les coses

L'exposició "Pau Casals i l'exili" vol mostrar la vessant del compositor com a exiliat polític actiu i també el seu compromís amb la llibertat i la democràcia que el va portar a obtenir condecoracions com la Medalla de la Pau de l'ONU i la nominació al Premi Nobel de la Pau, través de les nombroses manifestacions i accions d'ajuda als refugiats, així com el compromís polític i la fermesa moral que el gran músic català demostrà en les seves intervencions públiques. Palau moja. 'La forma de les coses' ... reflexió sobre el fenomen del remordiment…escriure per escriure… parlar…on ens porta la imaginació…amb els ulls tancats…on s’encengué la primera llum…avui hi tornaré a tu en la recreació dels nostres records... L’escenari del meu cor... mar... al mar... a la nostre mar... la veig... me l’ensenyes tu... la meva mar... Les teves mans a la meva pell... als meus cabells... silenci.. vent...bogeria...cargolades... Perquè a la gent li agrada tant l’or

Molta densitat, molt baixa.

Molta densitat, molt baixa. Això provoca mals de cap i tristesa a la gent que hi viu a sota d’aquest cel. El cel de Barcelona. Ara ho entenc tot Ciències no ètiques- Ningú està preparat per la mort, per la fi de les coses, el nostre cervell no ho entén. Je ne compren pas. Rien de rien. A vegades va be mirar el temps. Saber quin temps farà. Avui és un dia radiant. El sol i els seus suaus raigs acariciaven delicadament la pell de la meva cara. Uns quants raig sortien directament del sol, des de el cel, travessaven els petits nuvolets, aterraven a les aigües en calma del port i rebotaven fins la meva pell. Nº2 100 clips labiados. Un personatge que troba la mala sort faci el que faci. Distorsión de la realidad. Autoculpabilidad de todo. Falta de autoestima No dejas que tu autoestima crezca. Remarquen el Català i escriuen en Castellà. Pensat i escrit en Català. Escultures de Barcelona. Historia de l’art. Història del nostre art. Quina

frutas salvajes

me decido a hincar los dedos... entre las teclas negras... el humo de un cigarrillo manual... de tabaco salvaje, de frutas salvajes... necesito una canción 1917, suena en un perfil... la robo... y suena...ya... es un buen tema para mi lista "sin palabras"... mecano vuelve... returns, retorné... las luces apagadas en una mañana de lunes festivo... llueve... es la mejor casa para estar mientras llueve, pienso... se escuchan las gotas caer sobre las cosas del patio... se moja todo... y crea una melodía delicada...sutil... como las carícias... de piel con piel que quizás tu nunca puedas sentir... se escapan las oportunidades... pasa el tiempo... solo quería explicar que encotré sus ojos en aquel semáforo... la otra tarde, y parece fácil, pero no lo es... para ese encuentro... han tenido que pasar unos 5 años... la última vez que los vi estaban detrás de aquel mostrador de helados... y se agolpan al galope todos nuestros momentos vividos... recuerdos...