Passa al contingut principal

La forma de les coses

L'exposició "Pau Casals i l'exili" vol mostrar la vessant del compositor com a exiliat polític actiu i també el seu compromís amb la llibertat i la democràcia que el va portar a obtenir condecoracions com la Medalla de la Pau de l'ONU i la nominació al Premi Nobel de la Pau, través de les nombroses manifestacions i accions d'ajuda als refugiats, així com el compromís polític i la fermesa moral que el gran músic català demostrà en les seves intervencions públiques. Palau moja.

'La forma de les coses' ... reflexió sobre el fenomen del remordiment…escriure per escriure… parlar…on ens porta la imaginació…amb els ulls tancats…on s’encengué la primera llum…avui hi tornaré a tu en la recreació dels nostres records...

L’escenari del meu cor... mar... al mar... a la nostre mar... la veig... me l’ensenyes tu... la meva mar...

Les teves mans a la meva pell... als meus cabells... silenci.. vent...bogeria...cargolades...

Perquè a la gent li agrada tant l’ordre i la perfecció...

Recordo aquest diumenge mateix.. aquell pintor hiperrealista... dibuixos que no pintures (perquè eren sobre paper i no sobre tela i bastidor)...perfectes... semblant fotografies... detalls impressionants per la seva exactitud... però l’ésser humà és, som, imperfecte...i els ulls miren diferent a cada individu... així que perquè aquest ulls ho puguin veure tot perfecte s’han de fer les coses, les pintures o dibuixos, imperfectes... com feien els edificis els grecs... aconseguien la perfecció visual... a partir de la imperfecció arquitectònica...

El que pensava tot just ara s’ha anat volant del meu cap.

Retentiva, memòria, record... memòria fotogràfica i fotogènica...

Paraules espremudes del record, de la fusió del record... de les imatges mentals acumulades...

Ei ... et truquen... la senyora... la pesada aquella!!... la francesa? No entec... siguent llatins com som que ens tinguem que comunicar en anglès... bonjour...

A que no saps on he tornat avui? Crida!!!

Sona la cançó, la nostra?

Plena, plena de tu, plena de mi, feliç. Que be! (amb faltes)

Amb imperfeccions.

Diu en Punset que ens enamorem de les imperfeccions, les nostres, les teves, les de les coses, totes, que són imperfectes.

Tinc un ganivet i és de plàstic. Vertical i transversal, diagonal... tangent... punts... al final.. a l’infinit.

Només el crit ens servirà... és fàcil... comença!... perquè el crit sempre torna... com un boomerang... sempre hi és..

I només el crit ens servirà.... veus el que vols veure? Ho veus tot? Ho sents...

Hi ha gent que es troba a mirar la lluna plena i a cridar-la com si fossin llops.

Recordo els meus anys de joventut a les Barcelones de segle XXI.

Barcelona finisecular. Romàntica. Dura i suau, misteriosa, dolguda, aventura... dinàmica, sorprenent, i desperta. Generosa i egoista a l’hora.

Escoltava milions de vegades la banda sonora de la pel·lícula “Romeo + Julieta”. A vegades es penjava el cd al reproductor que estava tant i tant gastat. (Era un regal dels meus pares, un regal de nadal, comprat a les set portes del port de la ciutat: recordo que el de la botiga es va deixar dins el cd de música que feia servir per provar els aparells).

M’agraden els sms de Nadal, de cap d’any... aquells que la gent s’envia uns als altres i reenvien... aquests que volen ser graciosos... abans me’ls enviava una amiga, que va deixar d’enviar-los quan es va quedar embarassada, ara te més coses a fer que enviar missatges,... aquest darrer anys me’ls va enviar una nova amiga...

Recordo aquell “cuelga” compartit. Et faré “cuelgas” perquè així sabràs que penso en tu.

Com a vegades les coses que semblen tant petites i insignificants poden tenir tant i tant de poder sobre els sentiments d’una persona?

Les coses imperfectes ens enamoren, les coses petites, com la pluja petita que cau per la teva finestra en diagonal, la que sembla que no vulgui mullar el terra per que no et mullis.

L’ordre ens fa lliures. La ment és desordenada. Ens agraden no obstant els calaixos de sastre o “desastre”.

Ens agrada veure com la gent es mou, molla, pel carrer. Veure com la gent es mulla sota la pluja a través del vidre de la finestra d’alguna taula, d’algun cafè del centre.

Com aquell cafè ple de llàgrimes. Aquell cafè mullat. Aquelles cerveses d’incomprensió, d’impotència. De ràbia.

Intento saber perquè em segueixen venint al cap tots aquells moments tant desagradables, que tanta ràbia em fan sentir. No vull sentir ràbia.

El mercat de la llibertat s’obre de nou.

El Marketing aquest vell desconegut i tant odiat.

El carrer dels nou-cents noranta petons amb estrella no te sortida.

El Marketing és un sistema d’organitzar les empreses en favor de les necessitats del públic. El Marketing no és vendre, no és canviar la voluntat de la gent, no és fer “ofertes”, no és saturar la tele i el món d’anuncis publicitaris que diguin “compra’m”. El Marketing no és això. La comunicació de Marketing no és fer demagògia, no és dir allò que la gent vol sentir.

El Marketing estudia a la gent, les seves necessitats, allò que desitgen, allò que els mou, que els fa sentir.... per satisfer-les.

El món i la seva gent volen que les empreses i les entitats, les administracions, els polítics, i tots els accionistes del món deixin de ser tant egoistes, i deixin de voler emplenar les seves butxaques de diners...

De que els serviran tants diners quan no valguin res? (Crack dels anys 20).

La gent volem la pau. Volem que tothom pugui menjar i beure cada dia. Volem que els rius no estiguin contaminats, que al mar hi nedin els peixos, i que cada dia surti el sol.

La gent vol estimar, estimar-se, ser estimat, sentir-se estimada.

La gent vol treballar i estimar la seva feina, vol sentir-se be amb els seus companys de feina, vol tenir il·lusió en allò que fa.

Vol inspirar-se.

La gent no vol tenir preocupacions, no vol consumir sense parar.

La gent no vol necessitar cotxes més grans i més forts, ni teles panoràmiques.

La gent vol un lloc on dormir tranquil, on fer l’amor amb calma. La gent vol fer l’amor.

El problema és que la gent no aconsegueix sempre fer l’amor. Llavors sorgeix l’odi i la ràbia.

Odi i ràbia per aquella persona que t’ha fet mal o t’ha fet sentir poca cosa, que t’ha fet sentir que no vals res.

Aquella gent que et fa que no t’estimis a tu mateix/a.

Normalment la gent que et fa sentir malament és perquè ells mateixos es senten malament. No s’estimen.

Però tu també deixes que t’estimin malament. És el peix que es menja la cua. Al no estimar-te a tu mateix tens inseguretats, pors, dol.

La indecisió, la inseguretat, la ràbia d’equivocar-se, voler controlar cada detall desemboca en trastorns psicològics com l’obsessió per l’ordre, strés per voler aconseguir ser perfecte. Aquest punts febles els analitzen els tècnics socials de marketing i els tenen en compte per crear productes que sembla que et fan sentir millor.

Tenir un ordinador “pepino” fa sentir molt i molt be a molta gent. Que sigui el mateix que te algun protagonista d’alguna pel·lícula també.

Tenir un “Ipod” inclús és una obsessió per a algunes persones. Un “Ipod” és un model d’objecte perfecte, pot provocar veritable fetitxisme entre els seus més acèrrims adeptes.

Hi ha gent que se sent malament per no poder tenir totes aquestes coses.

Hi ha gent que totes aquestes coses el fan sentir més segur.

Hi ha grups socials en els que no hi caps per no tenir coses d’aquestes.

No vull ser model de ningú, ni jutjar a ningú, no vull despertar a ningú. Només penso i escric.

A mi em fa feliç el meu telèfon mòbil, perquè em permet escoltar música quan vaig amb la moto, parlar amb les persones que em truquen i fer fotos a les coses que veig que m’agraden. També em deixa enviar e-mails i fer vídeos, o gravar veus. Escoltar la ràdio. És per mi, un tresor, només li falta depilar i ja seria “lo más”.

A mi em fa feliç les paraules que puc llegir allà on vull i que m’envien sigui o sigui.

Debat intern.

Facilitat, millora, en la comunicació.

Treballem, passem tantes hores treballant, per poder tenir diners per menjar i per gaudir del breu temps lliure del que disposem. Diga’m perquè està muntat així el món? Perquè no passem més temps de temps lliure i no tant treballant. Això ho escull cadascú, però no interessa que tothom s’envagi al camp a viure del seu petit hortet. Ens fa feliços aconseguir contractes indefinits, diners constants al nostre compte corrent. Números que es sumen cada mes escrits en un paper, que qualsevol dia potser no valen res (Argentina, Corralito). La gent vol seguir depenent de tot això, encara que sabem que ho podem fer a costa de tanta altre gent. Mengem, ens atipem de tot, sabent que hi ha molts que potser avui no menjaran, perquè un dia un home d’aquí o d’allà va arribar al seu poble i els hi va dir que ja no era d’ells. Qui hauria d’estar a la presó? Els pirates de somàlia o els governs europeus que se n’aprofiten dels seus recursos naturals i els hi roben, qui son els lladres? Quins son el pirates?

Aquí pensem, allà són més feliços. Aquí s’ha de treballar. Allà fan dos kilòmetres al dia per poder beure un glop. Aquí tenim suficient ficant trenta euros a un compte corrent d’alguna Ong on els seus directius se’n van de “putes” amb les dones que porten d’allà. Homes que no estimen a les dones. Homes que no s’estimen a ells. Que utilitzen els cosos de les dones per sentir-se millor. Dones que no poden triar. Que no tenen més sortida que deixar-se fer per poder menjar. Potser aquest homes volen que el món segueixi així per poder seguir utilitzant a dones com aquestes? No preferirien la pau mundial a seguir follant? No prefirien ser estimats i estimar de veritat? O potser no saben que poden ser estimats o que poden estimar de veritat? Potser es senten insegurs davant de les dones que voldrien estimar. No tenen remordiments? No es senten bruts? Estan malalts? No ho entenc. Segueixo sense entendre com hi ha que volen mal pels altres, o son tan egoistes de seguir gaudint del seu plaer momentani per sobre del sofriment general comú. No saben que no cal ser perfecte per ser estimat. No saben que les dones s’enamoraran d’ells per les seves imperfeccions. No saben que la perfecció no existeix, encara que ells la segueixen buscant en els objectes, en “utilitzar” objecte o dones objecte.

Comprem coses amb aquest diners que omplen els buits de temps lliure que ens queden, i gràcies a això, jo penso i ara escric coses. Tot té raó de ser. Potser aquestes coses que escric algun dia les llegeix algú i aquest algú em vol conèixer i s’enamora de mi.

Algú que m’estimarà pels meus defectes.

Comentaris

Anònim ha dit…
sex affair Smoothly write, young man, and I still can not go, sloppy somehow beyond the text from the pen I think this is correct with time. Very good site, but not bad-would make a version for smartphones. I can not understand what was happening, but my current 2 images loaded. (((A vasche liked! Interestingly, and cognitive, and will have something on this subject? cool All read satisfy my interest but "No matter how cursed himself, others certainly will do it better.") Interesting Login or register, but you should add more articles Thank you very much! I took a too-handy.
Anònim ha dit…
filipina teen sex somewhere I have already seen this ... Super! Everything is very clear and competently, and at the same time without philosophising and narcissism, and in accessible language. Rare case when a person is divided into topical and interesting infoy. Thanks to author! So engrossed that I missed a football share: but we have to work all pouvolnyali, and what to do now? Thank you, useful thing. How delightful !!!!!!!!!!!!) share: but we have to work all pouvolnyali, and what to do now? Blog super, everything would be different!
Anònim ha dit…
novelty cakes for adults On your blog, familiar in the ICQ link tossed. It turned out that nothing I liked. Tepr always read will blog in my favorites I do not know how the rest, but I liked it. All zdryam! Today marked the second anniversary maintaining your blog. Congratulations on not imposing ourselves, we would like to know the author and perhaps a comment: and what time you run your resource? Frankly, had difficult moments, when visited by the thought to throw this case. First, because of the departure of the index of PS Yandex, later - due to lack of time. But after a while you begin to understand that it is sometimes useful to lay out on the list (in this case on the web page your thoughts, share something interesting with our readers. The author of this resource would like to wish the inspiration for the new positions will never leave! Good luck ... Content is interesting, learned a lot. I recommend everyone to read. Excellent post, after reading several articles on the subject realized that everything did not look on the other hand, a post once very interested. The morning began with a wonderful article, thank you! Well without untoward happens - even a schoolboy on holiday give job. - Charles Lamb
Anònim ha dit…
gay bed and breakfast of terror and how difficult it is to your own blog? Here you decided to help a bit, and sent this post to social bookmark. I really hope your ranking will increase. The author, and you are out of town? rasskau you also an interesting story .. So engrossed that I missed a football Blog just super, I will recommend to friends! and how difficult it is to your own blog? Here you decided to help a bit, and sent this post to social bookmark. I really hope your ranking will increase.
Anònim ha dit…
pictures of anal itching Yes, the news went on inetu and distributed by starshnoy force share: but we have to work all pouvolnyali, and what to do now? A long time ago I started this blog? Blog just super, I will recommend to friends! Few feelings .. but nice ... cool Yes, the internet - is vast, even if it is possible to find You can still search in Google ..
Anònim ha dit…
think i might be gay And you know what a holiday today? Accidentally saw. Not expect. rasskau you also an interesting story .. Yes, the internet - is vast, even if it is possible to find Your site in the opera is not the adjustment is shown, and everything is fine! спасибки you for your clever ideas! Blog super, everything would be different! Well done! Your site in the opera is not the adjustment is shown, and everything is fine! спасибки you for your clever ideas!
Anònim ha dit…
mature adult relationships Hmm ... well, it pamoymu have extreme ... I thank you - for the warm welcome) The morning began with a wonderful article, thank you! You read this and think .... Cool Thanks to a huge, super article. very nice, so we would have done so Thanks to author a blog for the information provided.
Anònim ha dit…
monkey sex with women Accidentally saw. Not expect. Here you decided to help a bit, and sent this post to social bookmark. I really hope your ranking will increase. decided to help and sent out a post in the soc. bookmarks. hope to rise in popularity You know now who rarely writes on the subject, very pleasant to read, I would advise to add more pictures! cool .. took almost all)) Interestingly, and cognitive, and will have something on this subject? Oh, thank you. All read satisfy my interest but "No matter how cursed himself, others certainly will do it better.")
Anònim ha dit…
animated gif adult A huge thank you to a human, a very topical note. The site just super, I will recommend to friends! Why have a blog such attendance is low ... the way to put things in your blog or deterioration, will help remove The site just super, I will recommend to friends! Yes, the internet - is vast, even if it is possible to find fabulous idea ... we would learn ... great. Classroom paper, by the way the author would like to offer yandeks.deneg chip set from the site, "Give the ruble." I would give, so to speak on the maintenance. Classroom paper, by the way the author would like to offer yandeks.deneg chip set from the site, "Give the ruble." I would give, so to speak on the maintenance.
Anònim ha dit…
gay prison tube Here you decided to help a bit, and sent this post to social bookmark. I really hope your ranking will increase. agree with the author Very good site, but not bad-would make a version for smartphones. All zdryam! Today marked the second anniversary maintaining your blog. Congratulations on not imposing ourselves, we would like to know the author and perhaps a comment: and what time you run your resource? Frankly, had difficult moments, when visited by the thought to throw this case. First, because of the departure of the index of PS Yandex, later - due to lack of time. But after a while you begin to understand that it is sometimes useful to lay out on the list (in this case on the web page your thoughts, share something interesting with our readers. The author of this resource would like to wish the inspiration for the new positions will never leave! Good luck ... Laugh not a sin, but admit it when you read this information at least surprised me:)) They like. Must be waiting to continue. This topic is certainly of interest to all. cool .. took almost all)) Excellent post, after reading several articles on the subject realized that everything did not look on the other hand, a post once very interested.
Anònim ha dit…
sex offenders in elkhart country Thank you, useful thing. super original A great portal, but it's worth more to add information A long time ago I started this blog? Wine and women bring to us Few feelings .. but nice ... Really? amazing. Exl how old dupe!
Anònim ha dit…
comparative adult education as an instrument Quite strange material you provide to us I do not know how the rest, but I liked it. Blog super, everything would be different! They like. Must be waiting to continue. This topic is certainly of interest to all. The morning began with a wonderful article, thank you! I read a similar article on this subject, but you have quite a different opinion, thanks, it was interesting to compare I like your posts A great portal, but it's worth more to add information
Anònim ha dit…
sex during menstruation zabavno moskvasoset i ne ebet! And you know what a holiday today? very nice, so we would have done so Many find useful for themselves Thank you very much! I took a too-handy. IMHO, the author is wrong I NRA) is a good idea.
Anònim ha dit…
cigarette smoking amputation cigarettes surgeon general warnings smoke shop aka teenage smoking statistics ron andrews smoking list smoking spare ribs the new left and kent state pros of smoking bans teen age pot smoking
Anònim ha dit…
adult offender work program california I can not understand what was happening, but my current 2 images loaded. (((A vasche liked! Interestingly, and cognitive, and will have something on this subject? How delightful !!!!!!!!!!!!) In my opinion you stole this article and placed on another site. I had already seen. You know now who rarely writes on the subject, very pleasant to read, I would advise to add more pictures! fantastic! ... Interestingly, and cognitive, and will have something on this subject? cool

Entrades populars d'aquest blog

Molta densitat, molt baixa.

Molta densitat, molt baixa. Això provoca mals de cap i tristesa a la gent que hi viu a sota d’aquest cel. El cel de Barcelona. Ara ho entenc tot Ciències no ètiques- Ningú està preparat per la mort, per la fi de les coses, el nostre cervell no ho entén. Je ne compren pas. Rien de rien. A vegades va be mirar el temps. Saber quin temps farà. Avui és un dia radiant. El sol i els seus suaus raigs acariciaven delicadament la pell de la meva cara. Uns quants raig sortien directament del sol, des de el cel, travessaven els petits nuvolets, aterraven a les aigües en calma del port i rebotaven fins la meva pell. Nº2 100 clips labiados. Un personatge que troba la mala sort faci el que faci. Distorsión de la realidad. Autoculpabilidad de todo. Falta de autoestima No dejas que tu autoestima crezca. Remarquen el Català i escriuen en Castellà. Pensat i escrit en Català. Escultures de Barcelona. Historia de l’art. Història del nostre art. Quina

frutas salvajes

me decido a hincar los dedos... entre las teclas negras... el humo de un cigarrillo manual... de tabaco salvaje, de frutas salvajes... necesito una canción 1917, suena en un perfil... la robo... y suena...ya... es un buen tema para mi lista "sin palabras"... mecano vuelve... returns, retorné... las luces apagadas en una mañana de lunes festivo... llueve... es la mejor casa para estar mientras llueve, pienso... se escuchan las gotas caer sobre las cosas del patio... se moja todo... y crea una melodía delicada...sutil... como las carícias... de piel con piel que quizás tu nunca puedas sentir... se escapan las oportunidades... pasa el tiempo... solo quería explicar que encotré sus ojos en aquel semáforo... la otra tarde, y parece fácil, pero no lo es... para ese encuentro... han tenido que pasar unos 5 años... la última vez que los vi estaban detrás de aquel mostrador de helados... y se agolpan al galope todos nuestros momentos vividos... recuerdos...